joi, 11 martie 2010

Supa crema de brocoli

Incrediente:

O ceapa medie
250 gr broccoli
O bucata de telina sau patrunjel radacina
2 cartofi – albi cei roz sunt mai tari de obicei se folosesc la prajit, acestia albi sunt bun la fiert
2 linguri ulei
Sare si piper
2-3 linguri de smantana



Se taie ceapa marunt, se caleste cu cele 2 linguri de ulei. Apoi se adauga patrungelul, se adauga 2 cani de apa, se fierbe 5 min dupa care se adauga cartofii taiati cuburi si la 5 min si bucatile de broccoli.




Dupa ce au fiert legumele, aprox 20 minute, se poate incerca cartoful daca se sfarama inseamna ca este fiert.Se da la o parte de foc se lasa la racit 10min. apoi se paseaza cu mixerul, dar eu va sfatuiesc sa nu pasati foarte tare astfel incat sa nu devina un sos ci legumele sa fie bucati mai mici, sa simtiti si bucatile de cartofi si cele de broccoli.

Se serveste fierbinte cu o lingura de smantana.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu