miercuri, 24 martie 2010

Tarta de cartofi la cuptor






Ingrediente:

1kg cartofi
3-4 cepe mari
O mana de ciuperci (obtional)
2-3 felii cascaval afumat
Un ou
2-3 linguri smantana
Sare
Piper
nucsoara
un cub de unt pentru tava de copt.

Deci se curate cartofii si ceapa, se taie felii de 5mm. Se organizeaza o tava,eu prefer tava rotunda, de tarte dar puteti folosi orice tava doriti doar sa masurati astfel incat sa va incapa in toata tava fara sa ramana loc gol printre legume. Si incepeti sa va jucati cu cate un rand de cartofi si un rand de ceapa, uite asa:






Pana se umple tava, apoi adaugati ciupercile deasupa. Separat se bate un ou, se adauga , sare, piper, nucsoara rasa, si cele 2-3 linguri de smantana. Daca va place puteti sa adaugati si cascaval ras in compozitie. Toata aceasta combinatie sa adauga peste tava in care ati pus cartofii,ceapa si ciupercile.Deasupra eu am ras putin cascaval.
Se preincalzeste cuptorul de 200 C, acoperiti tava cu o folie de aluminiu astfel vor fi mai moi, nu uscati cartofii. Dupa 30 min se scoate folia de pe ei si se da cuptorul la 220C, se mai lasa inca 10-15 min. Gata asta este tot, pofta buna! Merg cartofii acestia la gratar, uuuu foarte bine si cu un vin alb – sauvignon blanc din 2006, am auzit printre cunoscatori ca a fost un an excellent.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu