marți, 29 martie 2011

Placinta cu branza si verdeturi




Ca tot a venit primavara, am dat fuga in piata sa vad ce verdeturi gasesc….. neavand nimic in programul de gatit am spus ca voi face o salata cu tot felul de verzeturi…. Si am gasit, untisor, leurda, salata verde, patrunjel, marar si atat….. putin nu? As fi vrut si niste spanac….




…. Intr-un colt era o batranica cu branza de veci si smantana grasaaaa, cred ca stiti ce am facut, de mila ei am cumparat de cati marunti mai aveam in buzunar, iar in drum spre casa ma tot gandeam ce sa fac papanasi, coltunasi?.....Ajunsa acasica, controland prin frigider am descoperit ca aveam un pachet de foi de placinta, ei asta e….fac repede o placinta cu branza buna grasa si ierburi…. Intr-un castron am amestecat 500gr branza de vaci, 3 oua intregi, verdeturile taiate marunt ( adica aprox 4 legaturi) am gasit si cateva linguri de branza de capra, ramasa prin frigider, 200 gr smatana, piper, sare si gata.




Am uns foile cu cate putin unt topit fiecare si le-am rulat repede intr-o tava la cuptor. Deasupra se unge cu putin unt, daca aveti o mana de mac e foarte bine daca asta e, merge si asa. La cuptor 30-40min. la temperatura de 180C.


Se pare ca pana la urma a iesit branza cu placinta dar a fost festival la gura noastra, si concluzia este ca .....daaaaa a venit primavara cu multe verzeturi.


luni, 21 martie 2011

Tarta cu portocale si cardamon




Am promis ca revin cu tarte si uite-o pe prima facuta ieri la pranz intr-o viteza maxima, noroc ca am copt aluatul de tarta cu o seara inainte conform instructiunilor de pe pachet, adica se scoate din frigider cu 3 minunte, apoi se ruleaza intr-o forma de tarta tapetata cu putin unt moale sau ulei. Sa nu se umfle se acopera cu o hartie de copt peste care se toarna o mana de fasole boabe, se tine la cuptor 10-15 min la temperatura de 180 grade.

Crema am facut-o dintr-un pachet de crema de vanilie, peste care am mai adaugat un galbenus si o lingurita de cardamom alb ( are o aroma parca mult mai fina decat cel verde) pisat cu o lingurita de zahar pudra, de preferat cand este pisat sa se aleaga coaja, raman doar bobitele mici aromate.


Separat pentru ca nu m-am putut abtine am batut 200ml frisca.
Le-am amestecat impreuna cu o lingura mare de miere si una de Cointreau, pentru accentul aromei de portocale, lasandu-le la racit aprox o ora, timp in care am curatat 7-8 portocale pentru deco, am incalzit 3 linguri de gem de caise cu o lingurita de cardamom pisat pe care l-am intins peste feliile de portocale randuite nu foarte frumu pe crema. Garantez pentru rezultat, a mea a iesit neasteptat de usoara…incercati si voi. Revin cu tarta de fructe de padure.

marți, 15 martie 2011

Descoperire

Dragii mei prieteni, astazi dimineata am tras o fuga pana la Mega Image ( cel de la Jollie Vile) sa-mi cumpar de ale gurii pentru pranz in raftul frigiderului stateau asezate foarte frumos niste pachete cu aluat pentru tarte, adica acel patee brisee, despre care stim ca se fac tarte bune cu fructe si creme si ciocolata si...altele. Poate pentru unii nu este o noutate dar pentru mine este o mare descoperire, in sfarsit au ajuns si in tarisoara asta produse care sa te ajute cat de cat la gatit, ca o innecata ce sunt am luat 4 pachete, sa fiu sigura.....abia acasa am vazut ca expira la sfarsitul lunii, asa ca pentru urmatoarele 2 saptamani vom avea diverse retete de tarte pe blog.