miercuri, 24 martie 2010

Paste cu dovlecei si rosii cherry



Aceasta reteta am incropit-o pentru mica mea sclifosita, adica fetita mea care nu prea vrea sa manance, deci:
Ingrediente pentru 3 persoane:

400gr spaghete intergrale
2-3 dovlecei
Cateva rosii cherry (8-10buc)
O tulpina de telina verde
O mana de chives ( sau ceapa verde)
1-2 linguri pesto
Sare
Piper
Ulei de masline


Pastele se fierb intr-o cantitate mare de apa cu sare, 8 – 10 min. din momentul fierberii apei, pastele se recomanda sa fie puse in vas in timp ce apa fierbe, daca le puneti la inceput se vor lipi intre ele si nu ies bune.In timp ce fierb pastele, se taie telina si dovleceii felii, se calesc cu putin ulei de masline timp de 2-3 minute, se adauga rosii taiate in jumatate,se mai tin 2 min. pe foc apoi se da deoparte.


Dupa ce au fiert pastele se strecoara de apa, si le turnati in tigaie peste dovleceii cu telina si rosiile.
Adaugati pesto, amestecati si dupa un minut sunt gata. Pofta buna!
Recomand un vin alb sec, are mai putine calorii.



2 comentarii:

  1. ce este pesto sau ce sint pesto nu am auzit
    de acest ingredient

    RăspundețiȘtergere
  2. este un sos facut din frunze proaspete de busuioc, muguri de pin, ulei de masline si parmezan ras.Daca faci putin mai mult se poate pune in borcan la frigider cateva zile, se gaseste si in supermarket la sosuri pentru paste.

    RăspundețiȘtergere