luni, 29 martie 2010

Supa picanta cu morcovi si linte




Ingrediente:
2 lingurite chimion
o jumatate de ardei iute (se poate pune si unul intreg, depinde cat de iute va place) eu in acest caz am pus 2 aderi mici uscati din borcan - se numesc pepericino
5-6 morcovi maricei
150gr linte rosie
125ml lapte
un cub de concentrat de legume dizolvat in jumatate de litru de apa calda
o mana de coriandru verde proaspat
sare si piper


Este o supa foarte simpla si rapida in jumatate de ora o terminati, va garantez. Se pune pe foc vasul in care doriti sa faceti supa, se adauga in vas o lingura de ulei de masline, sau orice alt ulei folositi in bucatarie la gatit, nu la masaj, da? Se adauga chimionul si ardeii iuti taiati , se lasa la foc mic 1-2 min. cat sa simtiti aroma de condiment si ardei, hmmm este minunat. Adaugati apoi morcovii, curatati si taiati rondele cam de un deget grosime, si lintea ( eu in general folosesc linte rosie, este mai spectaculoasa la culoare).


Se amesteca usor, dupa care se adauga laptele si concentratul de legume adica acea jumatate de litru de apa,daca este prea gros se mai adauga o cana de apa, se pune putina sare si piper si se lasa la focul mic sa fiarba timp de 20 min. pana vedeti ca lintea a fiert.
Se inchide focul, lasati sa se raceasca putin, dupa care o pasati cu blenderul nu foarte mult cat sa se faca ca o pasta groasa, am mai spus si la supa de broccoli, nu pasez foarte mult imi place sa simt bucatele de legume.Gata am terminat se adauda coriandru taiat si cateva fire de chimion pentru décor. Va garantez iese o supa delicioasa.

Pofta buna!


2 comentarii:

  1. am facut si eu supa de linte in weekend, dar dupa o reteta turceasca (ezo gelin) :) ca idee, next time sa incerci sa folosesti chimen indian (cumin), nu chimen local (cel care se pune pe saleuri, care in engleza se numeste caraway), pentru ca aroma celui indian este incomparabil mai misto (il gasesti la mirodenii.ro, impreuna cu multe alte condimente indiene)

    RăspundețiȘtergere
  2. da stiu de condimentul indian, cumin, mereu folosesc, de fapt toate condimentele le cumpar din afara ca din pacate in tarisoara asta gasim foarte putine lucruri, deocamdata asa ca norac ca calatoresc mult.Multumesc oricum pentru tip

    RăspundețiȘtergere