joi, 30 septembrie 2010

Rosti(in Elvetia) sau Hash Browns (in America de Nord)




Rosti este un fel de cartofi cruzi dati prin razatoare cu ou, parmezan si condimente, prajiti; binenteles ca se pot combina cu mai multe, sunculita, ceapa,etc.
Acest fel de mancare vine din zona cantonului Bern se mananca de obicei la micul dejun,in Elevitia si Germania este o mancare foarte populara si se gaseste prin toate supermarketurile, portiile fiind mai mari; personal mi se pare destul de greoi pentru un mic dejun dar culturile si gusturile stim ca nu se discuta, deci il prefer la o garnitura de peste, sau cu un copanel de pui rumenit la cuptor cu rozmarin si vinut, cartofii ies crocanti si buni, buni.
Deci avem nevoie de:
- 4 cartofi mari roz ( adica acei care merg bine la pragit, cei albi sunt sfaramisiosi foarte buni pentru piure);
- 1 ou;
- 1-2 linguri parmesan ras;
- Sare, piper si daca doriti o lingurita de condimente pentru cartofi prajiti.
Se rad cartofii prin razatoare cu ochiurile mai mari, apoi ii stergem pe un prosop curat sa iasa amidonul din ei, amestecam bine cu un ou batut spuma, parmezan, sare si piper.




Se fac gramajoare, eu prefer sa le fac neuniforme astfel dupa ce sunt gata ne alegem fiecare formele care ne plac. Am incins putin ulei intr-o tigaie, si le-am prajit aprox 3 minute pe fiecare parte.
E voila, gata sper sa va placa!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu