luni, 21 martie 2011

Tarta cu portocale si cardamon




Am promis ca revin cu tarte si uite-o pe prima facuta ieri la pranz intr-o viteza maxima, noroc ca am copt aluatul de tarta cu o seara inainte conform instructiunilor de pe pachet, adica se scoate din frigider cu 3 minunte, apoi se ruleaza intr-o forma de tarta tapetata cu putin unt moale sau ulei. Sa nu se umfle se acopera cu o hartie de copt peste care se toarna o mana de fasole boabe, se tine la cuptor 10-15 min la temperatura de 180 grade.

Crema am facut-o dintr-un pachet de crema de vanilie, peste care am mai adaugat un galbenus si o lingurita de cardamom alb ( are o aroma parca mult mai fina decat cel verde) pisat cu o lingurita de zahar pudra, de preferat cand este pisat sa se aleaga coaja, raman doar bobitele mici aromate.


Separat pentru ca nu m-am putut abtine am batut 200ml frisca.
Le-am amestecat impreuna cu o lingura mare de miere si una de Cointreau, pentru accentul aromei de portocale, lasandu-le la racit aprox o ora, timp in care am curatat 7-8 portocale pentru deco, am incalzit 3 linguri de gem de caise cu o lingurita de cardamom pisat pe care l-am intins peste feliile de portocale randuite nu foarte frumu pe crema. Garantez pentru rezultat, a mea a iesit neasteptat de usoara…incercati si voi. Revin cu tarta de fructe de padure.

2 comentarii: