Daca tot ne-am englezit cu totii, m-am gandit ca ar fi frumos sa fac si niste biscuiti aromati cu
ghimbir si scortisoara, specifici zonei de engleze.
Cantitati:
115 gr. unt, la temperatura camerei
115 ml muscovado (am gasit la Mega)
1 ou batut
115 gr. zahar brun
400 gr. faina alba, cu coeficient de crestere (adica 000)
1 lingurita ginger ras
1 lingurita scortisoara, praf
1 lingurita bicarbonate de sodiu
un varf de cutit de sare
Aceasta este reteta din carte, dar eu am mai adaugat:
2 linguri de cacao
Se amesteca ingredientele uscate, respectiv, faina, sarea ,
scortisoara si bicarbonatul.
Separat se amesteca untul cu zaharul pana devine cremos,
apoi se adauga oul batut, siropul muscvado si gingerul ras. Se amesteca cu
ingredientele uscate treptat cu o lingura de lemn. Aluatul obtinut se
impacheteaza intr-o folie de plastic si se lasa la frigider aproximativ 30-40
min. In acest timp se conving copii sa vina la facut diferite figurine, ce va
place, tura acesta la noi au fost braduti, clopotei si stelute, am scapat de
omuleti..
Se incalzeste cuptorul la 180 C. Aluatul se intinde pana
capata grosimea de aprox.1 cm, se
decupeaza cu figurinele date prin faina, pentru a nu se prinde aluatul si se baga la cuptor cam 15 min. Daca vreti sa le insirati pe o panglica se fac niste gaurele la figurine, precum cele de mai jos cu un bat de chibrit, partea lemnoasa sau cu un stick chinezesc.
Pentru decorare am folosit:
200 gr zahar pudra
2 linguri apa
colorant alimentar
Intr-un vas se amesteca zaharul pudra cu apa pana se obtine
o consistenta pastoasa. Se coloreaza dupa gust fie se lasa alb si vor iesi ca
si stelutele, fie se adauga o picatura de colorant rosu sau verde si se decoreaza cum va lasa
imaginatia. La stelute am folosit nuca de cocos, dupa ce am imbracat stelutele
in pasta alba. Pentru braduti, am turnat intr-un pos de hartie pasta si m-am
jucat cu contururile.
Have fun!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu