marți, 20 decembrie 2011

Biscuiti de Craciun cu Ciocolata si Cafea


Se spune ca sunt preferatii lui MosCraciun pentru ca, spune povestea,seamana cu primii fulgi de zapada cazuti pe pamantul negru.Biscuitii sunt deliciosi, se fac repede si sunt de indata gata sa –I guste mosu’ cu cu pofta si … cu mana cu care nu tine sacul cu daruri. Pentru ei avem nevoie de:



-          50g de unt nesarat
-          200g faina
-          125g ciocolata
-          100g zaharbrun
-          4 linguri cafea instant
-          100 gr cacao
-          1 ou mare
-          1 varf de cutit de sare
-          1 lingurita praf de copt
-          1 lingura lapte
-          Pentru glazurat:  avem nevoie de aprox. 100g zahar pudra



Modul de preparare:

Într-un castron mediu,  se amesteca faina, cacao, cafeaua, praf de copt şi sare, adica ingredientele uscate. Separat, se amesteca untul cu zahărul brun până ce compozitia devine cremoasa. Se adauga oul si se amesteca bine,apoi ciocolată incalzita si laptele.Continuand sa amestecam usor, treptat, se adauga amestecul ingredientelor uscate.



Aluatul obtinut se pune la frigideraproximativ 45 de minute, se poate lasa si peste noapte.

Ardeti cuptorul cu pasiune pana la 170 de grade fix! In timp ce cuptorul sta asa, luam tava, o pavam cu hartie pergament(ideal destinata gatitului, si daca se poate, fara urme de cerneala…) in ideea de evita lipirea biscutilor. Si acum un lucru foarte important: Din momentul in care ati scos din frigider aluatul, trebuie lucrat foarte repede deoarece se topeste si devine lipicios!! Faceti bilute de  marimea unei nuci mai grasute asa si dupa ce le tavaliti bine prin zaharul pudra, le asezati in tava …cu pergamentul!


Odata tava plina, o introduceti in cuptorul ce musai trebuia sa raman la 170 grade (am uitat sa va spun – FARA VENTILATIE CA ZBOARA ZAHARUL de pe bilute), coaceţi până  s-au imprastiat ( pe bune)  si sau crapat in cuptor. Asta trebuie sa se intample dupa aprox.12 până la 14 minute; daca incercati sa-I atingeti, biscuitii de acum aproape de a fi gata, vor  fi încă destul de moi la atingere. In acest moment se scot din cuptor si se lasa la rece.





Reteta a fost inspirata dupa John Barricelli, un renumit patiser din Connecticut autorul uneia dintre cartile  mele preferate“Everyday Baking”.


Un comentariu:

  1. Salut,

    Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult - aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
    Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

    Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

    Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

    Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe "Adauga blog-ul tau".

    Toate cele bune,

    Vincent
    Petitchef

    RăspundețiȘtergere