Se spune ca sunt preferatii lui MosCraciun pentru ca, spune povestea,seamana
cu primii fulgi de zapada cazuti pe pamantul negru.Biscuitii sunt deliciosi, se
fac repede si sunt de indata gata sa –I guste mosu’ cu cu pofta si … cu mana cu
care nu tine sacul cu daruri. Pentru ei avem nevoie de:
-
50g de unt nesarat
-
200g faina
-
125g ciocolata
-
100g zaharbrun
-
4 linguri cafea instant
-
100 gr cacao
-
1 ou mare
-
1 varf de cutit de sare
-
1 lingurita praf de copt
-
1 lingura lapte
-
Pentru glazurat:
avem nevoie de aprox. 100g zahar pudra
Modul de preparare:
Într-un castron mediu,
se amesteca faina, cacao, cafeaua, praf de copt şi sare, adica ingredientele
uscate. Separat, se amesteca untul cu zahărul brun până ce compozitia devine cremoasa.
Se adauga oul si se amesteca bine,apoi ciocolată incalzita si laptele.Continuand
sa amestecam usor, treptat, se adauga amestecul ingredientelor uscate.
Aluatul obtinut se pune la frigideraproximativ 45 de minute,
se poate lasa si peste noapte.
Ardeti cuptorul cu pasiune pana la 170 de
grade fix! In timp ce cuptorul sta asa, luam tava, o pavam cu hartie pergament(ideal
destinata gatitului, si daca se poate, fara urme de cerneala…) in ideea de
evita lipirea biscutilor. Si acum un lucru foarte important: Din momentul in
care ati scos din frigider aluatul, trebuie lucrat foarte repede deoarece se
topeste si devine lipicios!! Faceti bilute de
marimea unei nuci mai grasute asa si dupa ce le tavaliti bine prin zaharul
pudra, le asezati in tava …cu pergamentul!
Odata tava plina, o introduceti in cuptorul ce musai trebuia
sa raman la 170 grade (am uitat sa va spun – FARA VENTILATIE CA ZBOARA ZAHARUL
de pe bilute), coaceţi până s-au imprastiat
( pe bune) si sau crapat in cuptor. Asta
trebuie sa se intample dupa aprox.12 până la 14 minute; daca incercati sa-I
atingeti, biscuitii de acum aproape de a fi gata, vor fi încă destul de moi la atingere. In acest
moment se scot din cuptor si se lasa la rece.
Reteta a fost inspirata dupa John Barricelli, un renumit patiser
din Connecticut autorul uneia dintre cartile mele preferate“Everyday Baking”.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu