duminică, 8 mai 2011

Gustare – Prosciuto cu telina





Dupa festinurile de Paste am promis sa mancam light, si uite asa m-am oprit in piata sperand dupa ceva fructe, cum ar fi cirese dar m-am ales cu 2 teline si un kg de capsune, nu din productie autohtona ci de aici de peste drum adica de la turci, bune si alea.

Ajunsa acasa m-am pus pe treaba, adica am inceput cu lectii la engleza cu micul “Demon”, incep sa cred ca am gresit alegerea nu stiu cum se face ca dupa 4 ani de engleza, copilul meu la dictare scrie Haw (varianta originala how)….adica bau bau?! Ne apucam de rusa.... sigur…. Si ca sa nu explodez mai bine fac o salata de telina, am curat de coaja una din cele 2 teline de marime medie, apoi am dat-o prin razatoarea mare, am adaugat sucul de la o jumatate de lamiae, sare, piper, 4-5 lingurite de maioneza, 1 lingurita de mustar dulce, una de mustar Dijon, cu boabe mari, este mai aspectos am amestecat bine totul si gata. Daca se lasa la frigider cateva ore telina se va inmuia si va fi mai buna.


Am ales varianta paine pragita cu prosciutto, dar o puteti servi la multe alte feluri de gustari, cum ar fi creveti, o friptura de vita rece, etc.

Sper sa va placa, pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu