duminică, 8 mai 2011

Porc la cuptor cu prune, mere si cartofi noi




Gata m-am resemnat, vara ne-a parasit anul acesta a spus ca sare peste Romanica, nu ne vrea si gata….ploua si este cumplit de frig de o saptamana 8 grade, de ce? Unde este soarele cel bun? Am tras aseara un frig la Concertul Shakirei cum nu am tras de foarte multi ani, ca sa nu spun ne-a udat ciuciulete, noroc ca s-a dus frigul cu Vodka…Mai scurt bine ca a fost inventata si acesta miraculoasa licoare…… lipsea niste slaninuta cu ceapa si gata festinul… Cum frigul merge cu vin rosu si friptura m-am gandit la o fripturica de porc cu prune , mere si cartofi.

Ingrediente:

1 file mignon de porc (800gr)
200 ml vin rosu sec
10-12 prune uscate
2 mere

8-10cartofi noi

2 catei de usturoi

2 linguri de ulei
sare, piper

Eu am adaugat si Condimente Nomu (www.nomu.com)- coffe rub.

Preparare

Taiati carnea in bucati. Turnati peste carne sare, piper, condimentele si vinul, se lasa la marinat peste noapte daca se poate daca nu cateva ore bune.Taiati merele cuburi si usturoiul, cartofii daca sunt maricei pot fi taiati in jumatate.




Se aprinde cuptorul la 180 Grade. Toate ingredientele se pun intr-o tava la cuptor. Acoperiti cu o folie de aluminiu timp de 10-15minpentru a se patrunde totul apoi scoateti folia si mai lasati aprox 30 min. Amestecati din cand in cand.


Va recomand un pahar de vin rosu sec, expl. Cabernet Sauvignon Terra Romana – productie autohtona.Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu