sâmbătă, 11 iunie 2011

Spuma de capsuneDupa un marathon – munca, vacanta si iar munca ….de ce oare dupa ce te intorci dintr-o perioada toate se spag in capul tau?..... munca este de zici ca se sfarsesc acum zilele……asa ca dragilor abia am reusit sa ma bag in seama in bucatarioara mea, cu tavanul plin de apa…..Da pentru ca dupa ca ne-am apucat de constructii in curte, stii asa e la casa mereu iti vin idei unele proaste si unele foarte bune, my dear hubby s-a gandit ca nu este sufficient si ar trebui sa schimbam si acoperisul casei, corect dar inainte sa te apuci de trebusoare din astea verifici si tu vremea sa vezi daca vine o ploicica….Ei dar nu a venit o ploicica au venit mai multe intre timp si cum era si normal a plouat si in casa ca tiglele pana se inlocuiesc dureaza ….asa ca ne apucam si de varuit macar sa-mi iau adio de la vara cu totul….Uite asa mi-am inecat amarul cu prietenii la o spuma de capsuni si un prosecco ( my favorit).


Tin minte ca mama imi facea cand eram mica clasica spuma de capsuni cu albus de ou batut, zahar si capsuni…eu m-am gadit sa adaug cateva linguri de mascarpone si frisca deci acesta este varianta mea:

300gr de capsuni le-am pasat, 3 albusuri au fost batute foarte bine cu 5 linguri de zahar, apoi am amestecat 4 linguri bune de mascarpone, 200gr frisca batuta si la sfarsit piureul de capsune.

Am pastrat cateva capsune pentru décor , se pot adauga cateva frunzulite de menta, in cazul meu le-am cules din curte, au scapat intregi …de picioarele muncitorilor. Se lasa la frigider 2-3 ore. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu