vineri, 1 iulie 2011

Tort Black Forest



Saptamana trecuta fiind ziua sotului am facut un gratar cu prietenii, pentru ca ne-am adunat destul de multi, am
hotarat sa facem totul printr-o firma de catering iar deserturile printr-o cunostinnta buna, a mers la fix eu fiind prinsa cu Scoala de motoare ( da….se mai poate numi si Scoala de rupt gatul sau picioarele…. dupa primele 3 ore de condus motocicleta m-am izbit intr-un mic pilon de pod…..m-am ales cu multe multe vanatai…. Asa e cand nu te uiti in buletin..la varsta) si alte proiecte pe care le mai am in derulare.Cert este ca vineri mi-am dat seama ca eu chiar nu am contribuit cu nimic la acest eveniment deci cu inima stransa de vina m-am pus pe treaba…gandindu-ma ca trebuie sa incropesc ceva simplu, si ce poate fi mai usor decat Black Forest care in maxim o ora il termini de facut. In aceasta reteta sunt 3 pasi foarte simpli, blat, sirop si crema.

Pentru blat se separa galbenusul de albus a 6 oua, galbenururile se freaca bine cu 150gr zahar, dupa ce s-a facut o crema galbuie; imi amintesc ca in copilarie, era unul din deserturile mele preferate ( galbus batut cu zahar si o lingurita de cacao…sa incercati si voi…) Turnam 100 ml ulei, cate o lingura, si amestecam. Adaugam 150gr faina amestecata cu un plic de praful de copt si omogenizam. Separat se bat albusurile spuma tare. Ambele compozitii se amesteca prin raspturnare.

Compozitia se toarna intr-o tava rotunda de tort care a fost unsa si tapetata cu unt si faina.Se coace la for

moderat aprox 180C timp de 40 de min. Dupa ce s-a racit, blatulse taie in 2 in doua foi egale.

Separat cat se raceste blatul am dat pe foc timp de un min. un borcan de compot de cirese, am adaugat 100ml vodka. Apoi am separate ciresele lasand siropul sa scada la foc mic timp de 10-15 min.


Intre timp m-am ocupat de crema, 200mg mascarpone am amestecat cu 100ml lichior Amarula sau Cape Velvet, obtinand o crema peste am adaugat 500ml frisca batuta.



Se insiropeaza feliile de blat cu siropul de cirese,



apoi se impart in 2 parti egale cantitatea de cirese si se pune peste prima foaie insiropata de blat, iar peste cirese se toarna crema si tota asa inca o repriza.



Se orneaza cu ce doriti, de obicei crema sau ciocolata, eu am facut un scut din ciocolata si deasupra am ras cateva bucati de ciocolata alba.



Incercati nu va ia mult timp si va promit ca nu este dulce, am folosit zahar doar la blat.


Pofta buna!

4 comentarii:

  1. Arata foaaaarte bine, felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  2. multumesc. este gustos si usor.pup

    RăspundețiȘtergere
  3. Alice

    Iti dai seama ca nu-i nici o pofta buna, nu? Arata foarte bine.Deja papilele mele gustative se controlează cu greu. Pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. bestiafrumusica14 martie 2013, 19:00

      Buna!Arata super tortul si stiu ca e super delicios;e tortul meu preferat :)!Dar am o intrebare:cum ai facut scutul de ciocolata :D?
      Multumesc anticipat!

      Ștergere